Melissa

Standaard

Venneps zangtalent op tv en cd

Melissa budvytis

NIEUW-VENNEP – De tienjarige Vennepse Melissa zingt dit jaar voor het eerst mee in het koor van Vara’s Kinderen voor Kinderen. Tijdens twee spannende auditierondes in november, waar vijfhonderd jonge deelnemers op afkwamen, zong en danste Melissa de sterren van de hemel en veroverde zo haar plek bij de beste twaalf.

‘Ik vond het leuk om auditie te doen, maar ook heel spannend’, aldus Melissa. In 2009 waagde zij ook al een poging, maar die mislukte.

‘Ik deed dit jaar voor de tweede keer mee, dus ik wist wat er ging gebeuren.

Daardoor was ik minder zenuwachtig en zong ik veel beter dan vorig jaar.’ Melissa kon de jury overtuigen door haar goede uitvoering van de nummers Lachen is gezond en Nooit meer kind. Tijdens de eerste auditieronde werd voornamelijk gelet op zangkwaliteit. De jury selecteerde hierbij vijftig kandidaten voor de lastige tweede ronde, waarin zang en dans moesten worden gecombineerd.

De beste twaalf deelnemers kregen van de Vara een koorlidmaatschap aangeboden.

OpnamesDe voorwaarden die de omroep stelt aan de jonge zangtalenten zijn niet mis. Maximale inzet wordt verwacht van degenen die het koor halen en meedoen aan de opnames voor de cd, die ieder jaar door Kinderen voor Kinderen wordt uitgebracht.

 

Vanaf 6 februari zal er elke zondag vijf uur lang hard worden gerepeteerd bij de Lucia Marthas Dansacademie in Amsterdam. Na de opnames voor de cd volgen er in het najaar tv-opnames van het grote Kinderen voor Kinderen-concert. Melissa heeft haar muzikale talenten niet van een vreemde. Haar vader schrijft in zijn vrije tijd zelf liedjes, en begeleidt haar regelmatig op de piano of met de gitaar. ‘We zijn natuurlijk best een beetje trots op haar’, vertelt Melissa’s moeder. Zij was degene die twee jaar geleden op het idee kwam om Melissa auditie te laten doen voor het koor.

‘Dat onze oudste dochter talent had wisten we wel. Zo won ze bijvoorbeeld een karaokewedstrijd op school, en sinds een tijdje danst ze in de jazzselectie van dansschool Wendy’s Angels.

Ook krijgt ze nu les op de zangschool van Babette Labeij, (zangcoach van The Voice of Holland, red.) Maar een heus contract bij een bekend kinderkoor, dat hadden we niet verwacht!.

(artikel 26 januari 2011)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s