Mea en India bij Kinderen voor Kinderen

Standaard

HOOFDDORP – De een heeft een solo en zingt mee met het koor. De ander zingt alleen mee met het koor. De een houdt van ‘Favoriete meester’, de ander van ‘Op een onbewoond eiland’. Toch hebben ze ook veel gemeen – Mea (10 jaar) en India (9 jaar). De twee Hoofddorpse meiden mogen 24 oktober meezingen met Kinderen voor Kinderen Live in Concert. Ze vinden het allebei super leuk en super gaaf. Al ruim dertig jaar bestaat Kinderen voor Kinderen en menigeen heeft aan een paar tonen genoeg om liedjes te herkennen als ‘Ik heb zo waanzinnig gedroomd’, ‘ADHD’ of ‘Kriebeltrui’. Of de versie van 2012 ook dergelijke toppers oplevert, dat wordt op 24 oktober duidelijk. Dan is er tweemaal Kinderen voor Kinderen Live in Concert in de Amsterdamse Heineken Music Hall. Ben Saunders en Yes-R, Fresku en Kraantje Pappie zijn er bij en er wordt gedanst op de choreografie van Dansacademie Lucia Marthas.
Maar liefst 42 kinderen zingen mee in het koor, variërend in leeftijd van acht tot twaalf jaar, afkomstig uit het hele land. Twee van hen komen uit Hoofddorp en dat zijn Mea en India. Ze hebben met succes auditie gedaan en vinden het fantastisch dat ze mee mogen doen, super leuk, super gaaf, super gezellig en heel bijzonder. Of zoals Mea het mooi samenvat: “Wie wil eigenlijk niet aan kinderen voor kinderen meedoen?” En India: “Ik hoop dat ik er volgend jaar weer bij zit!”
Waar hun gezamenlijke enthousiasme precies vandaan komt? Niet zo makkelijk te zeggen. Het is een combinatie van het zingen zelf, de groep, het repeteren, het dansen (bijna een hele zondag!), het optreden, de spanning, samen een cd maken, het bijzondere dat juist jij uitgekozen bent tijdens een auditie, het succes van Kinderen voor Kinderen zelf, optreden met bekende artiesten. En dan hebben de kinderen het nog niet eens over het tweede doel van Kinderen voor Kinderen. Want naast opnieuw een serie liedjes presenteren (met hopelijk evenveel herkenbare melodieën), probeert Kinderen voor Kinderen ook nog geld op te halen voor het goede doel My Book Buddy. Deze stichting stimuleert het lezen in ontwikkelingslanden en zet er kinderbibliotheken op. 24 oktober wordt de eindstand van deze actie bekendgemaakt. De nieuwe cd heet Hallo Wereld. De uitzending is op 10 november.

(artikel 18 oktober 2012)

http://www.hoofddorpsecourant.nl/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LN_TEXT_VIEW&doc_id=29643735&pageid=61208

 

Advertenties

Eén reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s