'Zelfs tijdens het eten zingt ze'

Standaard

Oostzaanse schittert bij Kinderen voor Kinderen

OOSTZAAN – De 9-jarige Esmee uit Oostzaan is één van de 32 leden van het Kinderen voor kinderen koor. Vorige week is hun nieuwste cd ‘Hallo Wereld’ uitgekomen. Woensdag 24 oktober geven zij het Kinderen voor Kinderen Live in Concert in de Amsterdamse Heineken Music Hall. Het koor geeft om 15.00 en 19.00 uur twee optredens met bekende artiesten zoals Ben Saunders en Yes-R. Esmee kijkt uit naar deze dag maar vindt het ook wel erg spannend.
“Mijn moeder vroeg vorig jaar of ik het leuk zou vinden om mee te doen aan de audities voor Kinderen voor Kinderen. Dat wilde ik heel graag”, vertelt Esmee. “Ze zingt van kleins af aan echt altijd en overal. Zelfs tijdens het eten zingt ze”, zegt haar moeder. “Dus zingen bij Kinderen voor Kinderen leek me op haar lijf geschreven. Er deden heel veel kinderen mee die goed konden zingen. Daarom waren we blij verrast dat ze na een tweede auditieronde werd gekozen. Dan ben je wel trots hoor! En nu dan dit grote optreden. Ik neem zakdoeken mee, want ik ga het vast niet droog houden.”

Artiesten

“Vier maanden lang hebben we elke zondag geoefend. Twee uur dansen en twee uur zingen”, vertelt Esmee. Kinderen voor Kinderen Live in Concert wordt een spectaculair popconcert. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor hun ouders en grootouders. Aan de optredens in de Heineken Music Hall werken enkele bekende artiesten mee. Behalve het koor met 32 kinderen en 10 dansers van acht tot twaalf jaar uit het hele land zingen onder anderen Ben Saunders, Yes-R, Fresku en Kraantje Pappie. Het koor staat onder leiding van dirigent Jorge Verkroost, de choreografie is van Dansacademie Lucia Marthas.

Actie

Speciale aandacht bij de twee concerten is er voor Kinderen voor Kinderen in Actie. Basisscholen zamelden in samenwerking met Kinderen voor Kinderen en de Kinderboekenweek (CPNB) met originele acties geld in voor een goed doel, My Book Buddy. Deze stichting stimuleert het lezen in ontwikkelingslanden en zet er kinderbibliotheken op. Tijdens het concert wordt de eindstand van de actie bekend gemaakt.

(artikel 4 oktober 2012)
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s